Miért van szükséged egy minőségi üzleti portréra?

Kerültél már olyan helyzetbe, hogy egy megpályázni kívánt álláshoz szükséged volt egy ütős önéletrajzra, de nem találtál hozzá megfelelő fotót magadról? Esetleg előfordult már veled, hogy rátaláltál egy szolgáltatóra, de a profilja valami miatt egyszerűen nem volt vonzó, bizalomgerjesztő számodra? Mindkét helyzetben kiemelt fontosságú lenne egy jó minőségű üzleti portré.

Egy megfelelő üzleti fotót akár évekig használhatsz. Nagy mértékben hozzájárul az üzleti imidzsed építéséhez, illetve a bizalom kialakításához. Nem csak cégvezetőként, topmenedzserként van szükség üzleti portréfotóra, hanem munkavállalóként is. Az önéletrajzok első körös szűrésénél fontos az első benyomás, melynek a fotód is fontos részét képezi.

üzleti portré lifecoach

 

Kisvállalkozóként pedig amiatt érdemes egy üzleti fotózáson részt venned, hogy az általad értékesített termékhez, szolgáltatáshoz a vevőid az arcodat is hozzá tudják társítani, ezzel is erősítve a brandedet.

Üzleti fotóiddal a közösségi média megjelenéseid is színesítheted, igényesebbé teheted. Profi fotók révén nagyobb eséllyel fognak téged választani, mint azt a konkurensed, aki nem rendelkezik velük. Így még az értékesítésed is növelheti egy minőségi portré rólad!


Milyen is egy jó üzleti fotó?

Fontos, hogy a fotó a valóságot tükrözze, leginkább téged jellemezzen. A túl erős smink, feltűnő ruházat és rád nem jellemző hajviselet kerülendő! Különösen nagy szükség van az önazonosságra olyan szakmák esetében, amelyekben a szolgáltatást személyesen te magad nyújtod, például coachként, terapeutaként, tanácsadóként. Ilyen helyzetben fontos, hogy a fotód a személyiséged tükrözze vissza, amellyel a vevőid majd élőben is találkozni fognak.

Szalai Réka – Life és Business coach, Sorstervező c. könyv szerzője

 

Üzleti fotózást akár munkafolyamatod közben, saját munkakörnyezetedben is készíthetünk, így a vevőid, ügyfeleid még személyesebb bepillantást nyerhetnek a foglalkozásodba, azonnali bizalmi hangulatot keltenek majd bennük a fotóid. Amennyiben foglalkozásod megengedi (ha például a kreatív szektorban tevékenykedsz), a fotókba rengeteg kreativitást csempészhetünk a különböző pózok, outfitek által, így nem egy szokványos üzleti portré lesz a végeredmény.

 

Lesz-Müllek Art


Összefoglalva tehát: jó első benyomást kelteni csak egyszer van lehetőséged. Ne a fotóidon múljon a sikered, használj profi, minőségi, őszinte üzleti portrét magadról! Az eredmények pedig magukért fognak beszélni.

A következő blogbejegyzésünkben azzal fogunk foglalkozni, hogy hogyan is érdemes felöltözni egy üzleti portréfotózásra, annak érdekében, hogy a fotódról első pillantásra tükröződjön a profizmus!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed üzleti fotózás iránt, keress bátran az elérhetőségeim bármelyikén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.