Hogyan öltözködjünk fel üzleti fotózáshoz?

A leggyakoribb kérdések, melyeket üzleti fotózásra készülve feltesztek nekem, az öltözködéssel kapcsolatosak. Hogyan öltözködjek fel üzleti fotózáshoz? Szükséges-e sminkelni? Van-e lehetőségem átöltözni a fotózás során?

Kicsit körbejárom ezt a témát, hogy megkönnyítsem a fotózásra való felkészülésetek!

Az öltözködés

A fotózás során viselt öltözet nagyban függ a fotózás céljától: inkább kreatív, mozgalmas fotókat szeretnél, amelyeket a weboldaladon, social media oldalaidon használnál? Tevékenységedet szeretnéd megmutatni a fotózás során? Esetleg CV-hez, veled készült interjúhoz, könyvborító belsejére szeretnél portréfotót magadról?

Alapvetően amennyiben kreatívabb irányból szeretnéd megközelíteni a fotózást, nyugodtan választhatsz bármilyen outfitet, amelyet akár a hétköznapokban is szívesen viselnél, vagy ami jellemző a foglalkozásodra, egyéniségedre. Nyugodtan választhatsz néhány feltűnőbb kiegészítőt is. Amennyiben esetleg divattervezéssel, kiegészítőtervezéssel foglalkozol, érdemes belecsempészni a saját darabjaidat is az öltözékedbe.

kollekció kampányfotózás budapest

Ha saját műhelyedben, rendelődben, munkahelyeden készítjük el a képeket, természetesen nyugodtan viseld azt, amit egyébként is viselnél munka közben, legyen az akár formaruha vagy utcai viselet.

A CV- és formálisabb üzleti fotókhoz pedig mindenképpen egy letisztult, klasszikus business lookot javaslok. Ez nőknél lehet egy elegáns ruha blézerrel, vagy pedig blúz, kosztümnadrág vagy szoknya és blézer kombinációja. Színek tekintetében a világosabb, pasztell színekkel, a fekete és fehér kombinációjával sosem lehet mellélőni. Ne viseljünk azonban tiszta feketét vagy tiszta fehéret! Ha jártasak vagyunk a színek világában (esetleg színtanácsadó segítségével már feltérképeztük a saját színeinket), választhatunk harsányabb, élénkebb színeket is, de csakis olyat, amely a saját színtípusunkhoz tökéletesen passzol! Ellenkező esetben ezek a színek fordított hatást is elérhetnek, sápadttá, élettelenebbé tehetik az arcunkat a fotókon. Férfiaknak a zakót és az inget javaslom, esetleg nyakkendővel, ez már rajtad múlik, hogy egyébként a hétköznapokban szoktad-e viselni vagy sem.

Amennyiben szeretnél átöltözni is, érdemes úgy kalkulálni, hogy egy egy órás fotózásba maximum 2-3 szett fér bele. Csomagajánlataim részleteiről ezen a linken tudtok tájékozódni.

Az átöltözés nagyszerű megoldás arra az esetre, ha többféle stílusú képeit is szeretnél a weboldaladra vagy social media oldalaidhoz.

Mi a helyzet a sminkkel és a frizurával?

Azt javaslom, hogy a smink és a frizura ne legyen túlságosan hangsúlyos. Inkább törekedj arra a megjelenésre, amit a hétköznapokban is képviselsz. Sminkkel természetesen kiemelheted a természetes szépséged, de ne vegye át a fókuszt: te magad légy a főszereplő!

női portré fotózás budapest

Ha van rá kapacitásod, akkor igénybe veheted egy sminkes és fodrász segítségét, egy egyszerűbb nappali smink és frizura erejéig. Business lookhoz enyhén hullámosított frizura, egyszerű konty, lófarok is megfelelő lehet.

Ha egy klasszikus business look elérése a cél, akkor kiegészítők terén is a minimalista, letisztult darabokat ajánlom. Esetleg egy viseletedhez passzoló karóra, kisebb méretű fülbevaló vagy nyaklánc is megfelelő lehet.

Glamour boudoir fotózás budapest

Összefoglalva: mindenképp fontos, hogy a fotózás során önmagad add, semmiképpen ne kényszeríts magadra olyan ruhadarabokat, hajviseletet vagy sminket, amit egyébként a hétköznapokban sosem viselnél! Határozd meg, hogy fotóidat milyen felületen szeretnéd használni, milyen célokra, és az egész fotózás stílusát ehhez fogjuk igazítani.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed üzleti- vagy portréfotózás iránt, keress bátran elérhetőségeim egyikén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.