Kismama fotózás – legfontosabb tudnivalók

A várandósság életünk egyik legszebb időszaka: szeretnénk minél több pillanatot emlékként megőrizni a kisbabánkra való várakozás izgalmából. A kismama fotózás nagyon elterjedt az utóbbi években, már-már nehéz dönteni, hogy milyen irányba induljunk el ezzel kapcsolatban. Ha úgy érzed, hogy elvesztél a pocakfotózásra való felkészülés sűrűjében, olvasd át a tanácsaimat!

Hanyadik hónapra ideális tervezni a kismama fotózást?

Alapvetően a pocak mérete a fotózás szempontjából a 6-7. hónapban a legideálisabb, amikor már eléggé látványos, de a mozgásban még nem gátol. Természetesen ettől lehetnek egyéni eltérések, és az se tántorítson el ha ennél korábbi vagy későbbi hónapjában tartasz a terhességednek. A különböző pózokkal kicsi pocakot is ki tudunk picit hangsúlyozni, ha pedig már nagyon megterhelő lenne a séta vagy az ácsorgás, érdemesebb inkább egy stúdióba szervezni a fotózást.

Milyen helyszínt válasszak?

Ami leginkább hozzátok passzol! Télen is készíthetünk kinti fotókat is (megfelelően meleg öltözékben!), ahogyan nyáron is választhattok stúdiót is! A stúdiók közül kedveltek a meghittebb, családiasabb légkörrel rendelkező stúdiók, szuper, ha van egy kényelmes kanapé, ágy, vagy fotel is az enteriőrben.

Szabadtéri helyszínek közül kedveltek a természetközeli, vízparti helyszínek, vagy éppen a főváros ikonikus helyszínei (Várnegyed, Várkert bazár, Vajdahunyad vára).

A pandémia időszaka alatt elterjedtté vált az a trend is, hogy a kismamák a saját otthonukban szeretnék megtartani a kismama (vagy később az újszülött) fotózást. Ennek is megvan a maga bensőséges hangulata, ilyenkor a születendő baba kuckóját is lefotózhatjuk, így később ő is megcsodálhatja, hogyan vártátok őt.

kismama fotózás budapest

Mit viseljek a kismama fotózásra?

Én is rendelkezem néhány ruhadarabbal, amit igény esetén tudok biztosítani a kismamáknak. Sokan kedvelik a hosszú estélyiket, vagy éppen az enyhén áttetsző, csipkés darabokat, amik jobban megmutatják a pocakot. A legegyszerűbb farmer és fehér póló szett is nagyon jól tud működni, ha inkább a minimál stílust kedvelitek. 

Milyen kellékekkel készüljek?

Sokan szoktak hozni kiscipőket, kisruhákat, vagy esetleg színes lufit, amelyeknek színe a születendő kisbaba nemére utal. Az ultrahang felvétel is elmaradhatatlan kellék. 

Néhány egyéb jótanács:

Amennyiben van egy vagy több idősebb testvér, őt se hagyjátok ki a fotózásból, hiszen nagyon meghitt családi fotók szoktak így készülni. 

Ha szeretnéd, a klasszikus kismama fotózás helyett boudoir kismama fotókat is készíthetünk, ami akár meglepetés is lehet a leendő édesapa részére.

Érdemes az időpontodat még idejében lefixálni, mind a fotóssal, a stúdióval és igény esetén a fodrásszal, sminkessel.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, vedd fel velem a kapcsolatot az elérhetőségeim egyikén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.