Karácsonyi fotózás – fontos tudnivalók és tippek

Hihetetlenül hangzik, de ideje elkezdenünk a karácsonyi, adventi időszakra való felkészülést. A fotósok (és a fotóstúdiók) számára ez mindig egy nagyon elfoglalt időszak, így nem győzöm kihangsúlyozni, hogy ha megvan a kiválasztott fotós és stúdió is, foglald le az időpontod minél hamarabb, különben lemaradhatsz a karácsonyi fotózásokról. 

A fotósnak időre van szüksége az utómunkázáshoz, illetve személy szerint én szeretem pár héttel karácsony előtt átadni a legutolsó fotózások anyagát is, hiszen esetlegesen a nyomdák számára is időt kell biztosítanunk, hogy a karácsonyi ajándékba szánt fotókat nyomtatott formában is elkészíthessék.

Így a karácsonyi fotózások nálam általában október közepétől december elejéig foglalhatóak.

A stúdiók legtöbbje ebben az időszakban már karácsonyi díszben pompázik. Idén én is újítással készülök nektek, mert a saját stúdiómat is gyönyörű letisztult karácsonyi dekorációba öltöztetem.  

A hetekben elkezdem a dekorálást, így hamarosan nektek is hozok majd ízelítőt, hogy milyen karácsonyi hátterek előtt tudtok majd nálam fotózkodni. Az előnye annak, ha úgy döntötök, az én stúdiómban fotózkodtok egyrészt az, hogy nem kell a stúdiók betáblázottságához alkalmazkodnotok, illetve a fotózás már tartalmazza a stúdió árát is, így erre sem kell plusz összeget költenetek.

Ha külsős stúdióban szeretnétek fotózkodni, az NDustrial stúdiót ajánlom, idén is kétféle gyönyörű karácsonyi enteriőrrel készülnek. Hamarosan megosztom veletek az ide foglalható szabad időpontjaimat is.

Ezen kívül az idén szabadtéri karácsonyi fotózásokat is vállalok Budapest belvárosában, ahol  csodaszép adventi fényeket és hangulatot találunk majd.

Az alábbiakban összegyűtöttem még néhány gyakran feltett kérdést, amit meg is válaszolok nektek, hátha segítségetekre lesz a készülődés során.

Milyen a tökéletes karácsonyi fotó?

A tökéletes karácsonyi fotó megörökíti a pillanatot, nem túlzottan beállított, inkább természetes. Számomra a legfontosabb a fotózás során, hogy ti is jól érezzétek magatokat a kamera előtt, és ez látszódjon is a kész felvételeken! A karácsonyi fotók lényege a meghittség, a készülődés boldog pillanatainak megörökítése. Ehhez segítséget fogok nyújtani nektek, adok néhány instrukciót is, hogy könnyebben menjen a fotózás.

Milyen ruhát viseljek?

Érdemes minimum 1, maximum 2 váltás ruhával készülni. Nyugodtan jöhetnek a bohókás karácsonyi pulcsik, vagy az elegánsabb, ünneplős szettek is. Érdemes kiválasztani egy színárnyalatot, ami esetleg a család minden tagjának ruházatában megjelenik, hogy harmóniában legyen az öltözéketek.

Mit tartalmaznak a csomagok? Melyiket válasszam?

Karácsonyi ajánlataimat erre az oldalra kattintva éred el. Alapvetően ti döntitek el, hogy hány képet szeretnétek megkapni, de kisgyermekkel érkezőknek javaslom a kisebb csomagokat, hiszen a gyerekek hamarabb elfáradnak, náluk emiatt kevesebb időnk van a fotók elkészítésére. Az idén minden jól sikerült fotót átadok nektek színkorrigálva a kiválasztott retusált fotók mellett.

Vihetünk/vigyünk magunkkal kellékeket?

Nem kötelező, de nyugodtan hozhattok akár fényeket, a gyerekeknek sapkát, rénszarvas füleket, bármilyen karácsonyi plüsst, becsomagolt ajándékdobozokat, extra égősorokat.

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésetek, erre a linkre kattintva tájékozódhattok a 2022-es csomagajánlataimról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.