Hogyan készítsünk profi fotókat gyermekeinkről – akár otthon is?

 H Hogyan készítsünk profi fotókat gyermekeinkről ?

 

Mindannyian szeretnénk megörökíteni gyermekünk kedves és vicces pillanatait. Azonban ez nem mindig egyszerű feladat, hiszen a gyermekek izegnek-mozognak,  és még véletlenül sem akkor fognak a kamerába mosolyogni, amikor mi szeretnénk.

Hoztam nektek néhány tippet, hogy a telefonnal, otthon készített fotóitok is jobban sikerülhessenek a gyermekeitekről!

  1. Érdemes vaku helyett a természetes fényeket kihasználni, de a direktben érkező, erős napsütés sem mutat előnyösen a képeken. A szűrtebb fények kedvezőbb hatást nyújtanak a fotóidon.
  1. Inkább a pillanatot örökítsd meg, minthogy egy túlságosan beállított, kamerába nézős, de morcos fotót készíts a gyermekről. Válaszd a sorozatfelvétel opciót, így tudsz válogatni, hogy melyik fotó sikerült a legjobban, és utólag akár rengeteg ingyenes mobilapplikáció közül tudsz választani, amivel gyönyörűen megszerkesztheted őket (pl. Canva, Unfold, Snapseed – érdemes többet is kipróbálni és letesztelni, hogy melyik válik be legjobban). A játékosság mindig nyerő!
  2. Hogy igazán jól mutasson a fotó, a háttérrel és a környezettel érdemes picit rákészülni, például elpakolni a nem odaillő, zavaró tárgyakat, vagy keresni egy letisztultabb falfelületet, és ott elkészíteni a képet a gyermekről.család baba gyermek fotózás budapest
  3. Néha öltöztesd kedves, csinos (de kényelmes!) ruhába, hogy olyan képeket kapj, amit akár a nagyszülőknek is odaadhatsz nyomtatott formában! A pasztellszínek, egy-egy kedves, világosabb színű játék vagy plüssállat is mindig jól mutat a fotókon.
  4. Igyekezz megkomponálni a képet, döntsd el, mennyire fontos, hogy látszódjon a háttér is (például egy kirándulás során), vagy mennyire legyen előtérben inkább a gyermek. Ha utólag megvágod a képeidet, figyelj oda, hogy soha ne a gyermek ízületeinél (pl. könyök, térd, nyak) vágd meg a fotót, mert ez általában nagyon előnytelenül mutat.

+1 Ne gondold túl! Nem muszáj tökéletesnek lennie a háttérnek, a kompozíciónak.egyáltalán nem fontos, hogy a gyermek a kamerába mosolyogjon. A lényeg, hogy később legyen mit visszanézni, hiszen olyan gyorsan felnőnek és változnak a gyerekek. Hamar hiányolni fogjuk ezeket az édes pillanatokat!

A nagy események megörökítését azonban érdemes a profikra bízni. Ha gyermeked születésnapjáról, karácsonyi fotózásáról vagy újszülött fotózásáról, vagy bármilyen nagy eseményéről van szó, keress bátran elérhetőségeim egyikén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.