Családi fotózás – kisebb és nagyobb eseményeken is!

A mai blogbejegyzésben összegyűjtöm nektek, hogy melyek azok az események egy család életében, amit mindenképpen lencsevégre kell kapni, hogy később az egész család felidézhesse majd az örömteli pillanatokat, fontos történéseket. Mindegyik típussal kapcsolatban szeretnék nektek egy-egy hasznos tippet is adni.

1. Első születésnap

Az első születésnap a szülők és a gyermek számára is fontos mérföldkő. Az előző blogbejegyzésemben éppen ezzel a témával kapcsolatban gyűjtöttem össze néhány tudnivalót. Ha szeretnétek, ide kattintva elolvashatjátok.

TIPP: örökítsétek meg, amint a gyermek elfogyasztja az első falatokat a tortájából, lehetőség szerint minél maszatosabban! 🙂

2. Esküvő – jegyes fotózás

Az esküvői fotózás a legtöbb esetben a nagy napon történő események megörökítéséből és a párról készült külön sorozat készítéséből áll.  A kreatív fotózás akár egy külön napon is történhet. Ennek jelentőségét nem is szeretném tovább ragozni, ez talán egy ember életében a legfontosabb, legemlékezetesebb fotósorozat.

Manapság egyre inkább elterjedt a jegyesfotózás is. Szeretem a jegyesfotózásokat, mert segítségével a páros tud készülni a nagy napon történő fotózásra, hogy biztosan ott is tökéletesen sikerüljenek a képek. Emellett akár a köszönőajándékokhoz, esküvőn történő diavetítéshez vagy fotófalhoz is felhasználhatóak ezek a képek.

TIPP: válasszatok egy gyönyörű szabadtéri helyszínt, ami mindkettőtök szívéhez közel áll, és fogjátok fel a fotózást úgy, mint egy romantikus randit!

3. Kismama fotózás

Bevallom, nekem nagyon jó élmény volt anyukámról megtalálni a várandóssága alatt készített néhány fotót. Szerencsére a mi gyermekeinkek már nem csak egy-két fotón lesz lehetősége megcsodálni az anyukájukat ebben a csodálatos állapotban. Ha kismama fotózásról olvasnál bővebben, ide kattintva olvashatod el egy korábbi blogbejegyzésem.

TIPP: készüljetek apró kiegészítőkkel a fotózásra, mint például kiscipő, kisruha, amely akár a baba nemére is utal.

4. Karácsony – első karácsony

A karácsonyi fotózásokat leggyakrabban a novemberi hónap folyamán szoktuk megejteni. Budapesten rengeteg csodás karácsonyi dekorációval rendelkező stúdiót találhattok, ahol a képeslapra illő családi fotókat készíthetünk (nagyon gyakran készülnek karácsonyi meglepetések a család többi tagjának ezekből a képekből!). Ezen kívül kiemelném az első karácsonyt, talán ezt szokták leginkább várni az újdonsült szülők. Látni, ahogyan a gyermek csodálja a fényeket és a dekorációt, szintén szép élmény.

Idén én is készülök nektek egy gyönyörű letisztult dekorációval a saját stúdiómban. A részletekkel hamarosan jövök!

TIPP: öltözzetek össze, a karácsonyi hangulatból sosem elég!

5. Újszülött fotózás – lifestyle photography

Az újszülöttről megörökített pillanatok szívmelengetőek. Legyen akár alvás, sírás, vagy egy egy elkapott mosoly a képeken. 🙂 A sorozatot a gyermek is szívesen nézegeti majd később, hogy rácsodálkozhasson, mennyire sokat változott az évek során! Új trend a család otthonában készülő ‘newborn lifestyle photography’, ami a szülők számára is praktikus, hiszen ki sem kell mozdulniuk az otthonukból ahhoz, hogy meghitt fotósorozat készülhessen róluk.

TIPP: nincs szükség túlzottan megkomponált, beállított képekre, viselkedjetek természetesen a babátokkal,  a végeredmény így lesz tökéletes!

+1 Fotózás – csak úgy!

Nagyon gyorsan rohan az idő,  így ha szeretnénk minél több pillanatot elraktározni magunknak, örökítsük meg őket fényképek formájában. Egy gyönyörű, nyári naplementés fotózás, vagy egy sorozat a csodás őszi (akár téli!) tájban vissza fog minket repíteni azokba az időkbe, amikor a képek készültek.

TIPP: Akár egy anya-lánya fotózás is nagyon bensőséges és meghitt emlék lehet (és például anyák napjára is szuper ajándékötlet).

Remélem hasznosnak találtátok a fenti tippeket és gondolatokat. Amennyiben szeretnétek ti is hasonló fotózást, keressetek bátran elérhetőségeim egyikén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.