Családi fotózás – kisebb és nagyobb eseményeken is!

Családi fotózásról
A mai blogbejegyzésben összegyűjtöm nektek, hogy melyek azok az események egy család életében, amit mindenképpen lencsevégre kell kapni. Mindegyik típussal kapcsolatban szeretnék nektek egy-egy hasznos tippet is adni.

1. Első születésnap

Az első születésnap a szülők és a gyermek számára is fontos mérföldkő. Az előző blogbejegyzésemben éppen ezzel a témával kapcsolatban gyűjtöttem össze néhány tudnivalót. Ha szeretnétek, ide kattintva elolvashatjátok.

TIPP: örökítsétek meg, amint a gyermek elfogyasztja az első falatokat a tortájából, lehetőség szerint minél maszatosabban! 🙂

2. Esküvő – jegyes fotózás

Az esküvői fotózás a legtöbb esetben a nagy napon történő események megörökítéséből és a párról készült külön sorozat készítéséből áll.  A kreatív fotózás akár egy külön napon is történhet. Ennek jelentőségét nem is szeretném tovább ragozni, ez talán egy ember életében a legfontosabb, legemlékezetesebb fotósorozat.

Manapság egyre inkább elterjedt a jegyesfotózás is. Szeretem a jegyesfotózásokat, mert segítségével a páros tud készülni a nagy napon történő fotózásra, hogy biztosan ott is tökéletesen sikerüljenek a képek. Emellett akár a köszönőajándékokhoz, esküvőn történő diavetítéshez vagy fotófalhoz is felhasználhatóak ezek a képek.

TIPP: válasszatok egy gyönyörű szabadtéri helyszínt, ami mindkettőtök szívéhez közel áll, és fogjátok fel a fotózást úgy, mint egy romantikus randit!

3. Kismama fotózás

Bevallom, nekem nagyon jó élmény volt anyukámról megtalálni a várandóssága alatt készített néhány fotót. Szerencsére a mi gyermekeinkek már nem csak egy-két fotón lesz lehetősége megcsodálni az anyukájukat ebben a csodálatos állapotban. Ha kismama fotózásról olvasnál bővebben, ide kattintva olvashatod el egy korábbi blogbejegyzésem.

TIPP: készüljetek apró kiegészítőkkel a fotózásra, mint például kiscipő, kisruha, amely akár a baba nemére is utal.

4. Karácsony – első karácsony

A karácsonyi fotózásokat leggyakrabban a novemberi hónap folyamán szoktuk megejteni. Budapesten rengeteg csodás karácsonyi dekorációval rendelkező stúdiót találhattok, ahol a képeslapra illő családi fotókat készíthetünk (nagyon gyakran készülnek karácsonyi meglepetések a család többi tagjának ezekből a képekből!). Ezen kívül kiemelném az első karácsonyt, talán ezt szokták leginkább várni az újdonsült szülők. Látni, ahogyan a gyermek csodálja a fényeket és a dekorációt, szintén szép élmény.

Idén én is készülök nektek egy gyönyörű letisztult dekorációval a saját stúdiómban. A részletekkel hamarosan jövök!

TIPP: öltözzetek össze, a karácsonyi hangulatból sosem elég!

5. Újszülött fotózás – lifestyle photography

Az újszülöttről megörökített pillanatok szívmelengetőek. Legyen akár alvás, sírás, vagy egy egy elkapott mosoly a képeken. 🙂 A sorozatot a gyermek is szívesen nézegeti majd később, hogy rácsodálkozhasson, mennyire sokat változott az évek során! Új trend a család otthonában készülő ‘newborn lifestyle photography’, ami a szülők számára is praktikus, hiszen ki sem kell mozdulniuk az otthonukból ahhoz, hogy meghitt fotósorozat készülhessen róluk.

TIPP: nincs szükség túlzottan megkomponált, beállított képekre, viselkedjetek természetesen a babátokkal,  a végeredmény így lesz tökéletes!

+1 Fotózás – csak úgy!

Nagyon gyorsan rohan az idő,  így ha szeretnénk minél több pillanatot elraktározni magunknak, örökítsük meg őket fényképek formájában. Egy gyönyörű, nyári naplementés fotózás, vagy egy sorozat a csodás őszi (akár téli!) tájban vissza fog minket repíteni azokba az időkbe, amikor a képek készültek.

TIPP: Akár egy anya-lánya fotózás is nagyon bensőséges és meghitt emlék lehet (és például anyák napjára is szuper ajándékötlet).

Remélem hasznosnak találtátok a fenti tippeket és gondolatokat. Amennyiben szeretnétek ti is hasonló fotózást, keressetek bátran elérhetőségeim egyikén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.